09 April, 2006

Lorreainne'in mini pizzalari

Lorraine'in mini pizzalari
Ben bu tarifi yine aylar oncesinde,geri kalan Fransiz uzun ekmeklerini degerlendirmek amaciyla yapmistim..Yayinlamak tembel gunlerime kismetmis..Aslinda bugun cok guzel bir kek yapicaktim..Dun markete gittim,onceki gun kendime hakim olup da almadigim malzemeleri daha fazla,icimdeki pisirme istegine engel olamayarak aldim...Kendime verdigim sozu yine tutamadim anliyacaginiz,yine dietlere uzaktayim..Velhasil,yag bile disarda birakilmisti,yumusamasi icin,lakin ben tembel pazara teslim oldum ve kekimi yapamadim..Kismet olursa yarin olucak,malzemelerim bosa gitmesinler...Diet yapmiyacagim ama yediklerimi azaltip,bolca hareket edecegim,cunku kendime eziyet edersem,cevremdekilere de etmis oluyorum,moralimin bozuk olmasi ile...
Tarif, GMTV sunucularindan Lorraine Kelly'e ait.Hangi dergide gormusum,kesmisim bilmiyorum.Cabul,yalanci pizza,kizi icin yaptigi..Olcu vermiyorum,kullandiginiz ekmege gore siz daha iyi bilirsiniz cunku..
malzemeler:
  • ekmek dilimleri
  • rendelenmis kasar peyniri
  • ince dogranmis sogan
  • bir dis sarimsak
  • domates salcasi
  • karisik baharat
  • misir,zeytin(ben ekledim)
Ekmegi ince dilimler halinde kesip,bir yuzunu kizartin,izgara yapin.Salcayi,soganlari,baharatlari,sarimsagi hafif ateste,az yagda kavurun ve ekmegin kizarmamis yuzune yayin.Uzerine peyniri,misirlari ve zeytinleri yayin, firina verin,kasarlar eridikten sonra,cocuklar okuldan gelince,mis gibi cay yanina servis yapin..Afiyetle,iyi haftalar..

14 comments:

  1. Sana da iyi haftalar adaşcım! Ne güzel pizzalar yapmışsın böyle minicik. Kek de yap tabi, biraz spor yaparsın olur biter işte. Kahve de boş boş içilmez ki, di mi ama? :))
    Sevgilerimle!

    ReplyDelete
  2. Bu pizza taklidi bana çocukken annem Selma'nın yaptıklarını hatırlattı. Beyaz peynir, dereotu, yumurta ve azıcık tereyağ karışımı... Bazı da kaşarlı, sucuklı, domatesli falan karışımlar... Bayılırdık.

    ReplyDelete
  3. hangi market,Sainsbury's,Tesco,sana hangisi yakın,belki Somerfield,yada baska bir lokal marketin var senin.Orda olmana gıpta ettim bir an,marketten değil,L.orda ben burda.Afiyetin daim olsun..

    ReplyDelete
  4. sibella'cım diyet yerine yediklerini azaltmak en güzeli;) yaklaşık 1 haftadır ben yediklerimi azalttım ve ilk zamanlar zor oldu ama şimdi iyiyim birde bolca su ve yürüyüş..hem sağlıklı hemde iyi geliyor ama en önemlisi kendini üzme;)
    bu aralar herkes pizza diye tutturmuşken bu çok iyi geldi:)
    tşkler

    ReplyDelete
  5. iste benimde yapabilecegim bir tarif vermissin, simdi seni daha cok seviyorum :) yoksa görüp canin cekip yapamamak nasil bisey biliomusun? ama yapipta yememeye calismakta zordur, yani hertürlü zor bizim isimiz beee...

    ReplyDelete
  6. arkadaslar inanirmisiniz ben blogu acip da 5 tane yorumu gorunce sasirdim,cunku gayet basit ve siradan bir tarif vermistim,asortik bir sey yapsam bu kadar yorum gelmezdi sanki:)tesekkur ederim..

    ReplyDelete
  7. merhaba ben gülay.benim gibi diyet yapanlar sizin bu tariflerinizi görüp baştan çıkıyor.bu pizzamsılara ben bayılıyorum.kurtarıcı aperatiflerden.bu arada bir hafta sonra londraya gideceğim.kadere sormak istiyordum fakat blogu kapandı.sanırım oda londraya gitmeden evvel tüyoları sizden almış.bloguna resmini koyduğu LOİSİRS ET CREATİON adlı hobby marketi gezmek istiyorum fakat nasıl gideceğimi bilemiyorum.bu konuda bilginiz var mı? teşekkür ederim

    ReplyDelete
  8. selam anonymous'cum inan ki bilmiyorum,hic duymadim bile,kadere mail at istersen,varsa maili,olmadi ben atayim,bilmiyorsan mailini..haber verirsen hemen haber veririm bende sana,sevgimle..

    ReplyDelete
  9. canim benim saol,pizza hamuru benim ogrenilicekler listemde:)

    ReplyDelete
  10. merhaba ben gülay.ilgi gösterdiğiniz. için çok teşekkür ederim.malesef kaderin bloğu kapandığı için maillini bilmiyorum.sorarsanız çok memnun olurum

    ReplyDelete
  11. gulaycim,hemen mail atiyorum senin icin,hem sormus da olurum,neden kapandi diye..sevgimle..

    ReplyDelete
  12. gulay'cim,simdi mail attim,diger adresine gitmedi,ikinciyi denedim,bize ulasir bir sekilde,ya burdan ya mailde..merak ettim bende simdi,iyidir umarim..sevgiler..

    ReplyDelete
  13. gulaycim,ikinci mail de geri geldi ne yazik ki..google dan baktim ama hep fransizca idi anlayamadim,dilerim sen bulabilirsin,sevgiler

    ReplyDelete
  14. burcucum saol,bir fikir daha verdin:)saol kelebekcim:)

    ReplyDelete