15 November, 2008

nohutlu ve findikli sigara boregi....

bir zamanlar,blog sahidimdir,pek yakinmistim burdaki yufkalardan...sonra ASB'den Zeynep,ayri ayri sardirmis oldugu yufkalari getirip,dondurdugunu soylemisti sagolsun...ve denedim,gercekten dedigi gibi tazecik kaldi yufkalarim.cok tesekkkur ederim Zeynep'cim sana,bundan sonra gelenektir artik en az 10 tane,6 aylik stok yapilmalidir....gelmeden bir gun once aldim,bir hafta icerisinde bir dolu borek sardim,yarisini ablama verdim,onun da beli koptu sigara boregi sarmaktan ama degdi dogrusu...bir kismini peynirli yaptim,fark ettim ki,peynirde pek comert davraniyorum;bu pek iyi degil,bir kismini kelosh icin sucuklu kasarli,bir kismini da Lezzet'in  borekler pogacalar ekinden gorup,pek merak ettigim sekilde sardim,acaba findikli ve nohutlu nasil olur diye...kanimca cok guzel oldu ben tabii ki mantimsi,yogurtlu halini cok sevdim,kelosh da sade....tabii ki sarmisak kullanmadim..bu kadar saglikli sey nasil bu kadar kokar bilemem...hic sevmem,kullanmam,yedigim seyde de varsa hissetmemem gerek,bilmemem gerek....

bakalim nasil yapmislar bu guzel boregi:

malzemeler:

  • 4 yufka
  • 400 g nohut,ben konserve kullandim
  • 1 su bardagi ince cekilmis findik
  • 2-3 dal maydanoz
  • yrm su bardagi siviyag
  • 250 g yogurt
  • 4 dis sarimsak
  • 45 g tereyagi
  • 1 cay kasigi tatli kirmizi biber
  • tuz,karabiber
yapilisi:

  • nohut konserve degilse,aksamdan islatin,ertesi gun haslayin ve robotta ezin.
  • nohut puresi,findik,maydanoz,tuz karabiberi harmanlayin,sigara boregi seklinde sarin...
  • tepsiyi  ve borekleri siviyaglayin,onceden isitilmis firinda 180 derecede uzerleri kizarincaya kadar pisirin.
  • sarimsakli yogurtu pisen boreklerin uzerine gezdirin,uzerine tereyag ve kirmizi biber sosunu gezdirdikten sonra,keyifle yiyin....
dilerim haftasonunuz harika geciyordur,keyifle kalin...yarin ben yine calisiyorum.....

No comments:

Post a Comment