05 September, 2010


nothing hill



bilmem kac sene once Londra'ya ayak basmistim ben,beni agirliyicak aile havaalanindan alip eve gotururken,kaynasma sorularim arasinda nothing vardi..yakin mi ?uzak mi ?Bilmem kac defa izleyebilecegim filmin etkisiydi bu sanirim.
cok da uzak degil demislerdi,sonucta ben yeni hayatima Londra'nin guney dogusunda baslamak uzereydim..



kis gunuydu oraya ilk gidisim..yanlizdim cogunlukla hep o gunler zaten..cok iyi hatirliyorum,kis ortasinda ben tezgahtan cilek almistim,kocaman kocaman...


sonraki her gidisimde hep yanimda en sevdigim insanlar oldu...kankim gelmisti ilk,kardesim gelmisti.dostlarim olmustu festivali gidip de gordugumuz..ama ilk festivali izlemem de yanliz basimadir,yaz sonuna dogru..uzun boylu yakisikli polislerin arkasinda bakabildigim kadar bakmistim rengarenk insanlara.



incik cincik cenneti benim icin nothing hill..o kadar cok tezgah var ki,insan hepsinden birseyler almak istiyor..ikinci eller,antikalar,cantalar,gumusler,altinlar...bir gumus yuzugum var ki,incecik,kalpli ve de tasli,asik oldum ben o yuzuge ve kizlar da benim icin yapilmis diyince,benim olmali dedik ve oldu da,sevda hatirasi o ve pirlantalardan daha da kiymetli...





sanirim kimileri viagralarini ozel kutularda saklamak istiyorlar:)















guzel evler var nothing hill'de goruldugu uzere,festivali kendi evlerinden izleme ayricaligina sahipler.agustos sonunda yapiliyor festival,biz bir gun farkla kacirdik,acikcasi hic uzulmedim de cunku boyle bir pazarda vakit gecirmek,cilgin insanlari o kalabalikta izlemeye calismaktan daha cekici benim icin artik..yaslandim,icim kalkiyor cok kalabaliklarda benim.zaten minicik boyumla birsey de goremezdim ki..




butikler var,cok shik..kimisinin sahibi turk..bir butige girdigimizde Zulfu Livaneli caliyordu,aaaaaa oluverdik,hala karsima bu kadar turk cikmasina alisamadim ben sanki..digerindeki iki tezgahtar kiz,sekerdiler ne yalan soyliyim,hani alisik degilim ben turklerin birbirleriyle,daha tanimadan candan konusmasina,onlar oylelerdi,yardimci,merakli...hatta sevdaya indirim bile verdiler...arkadaslarim haric,hic bir turk bana kibar davranmamistir su memlekette,10 senedir...supriz oldu diyebilirim...


o gunlerde ben kameramla buyuk bir ask yasiyordum,onun kaniti fotograflardan biridir bu,sevda'nin cektigi,hatta bir tanesinde kamerami opuyorum:)
nothing hill hakkinda guzel bir yazi okuyayim diyorsaniz da sizi Dilek'cimin sayfasina yonlediriyorum,ayrintili bir yazi yazmisti Nothing Hill'e dair..
harika bir hafta diliyorum,dilekleriniz gercek olsun bu mubarek gecede..

4 comments:

  1. Filme ben de bayılmıştım ve orada olmayı, incik boncukların arasında kendimi kaybetmeyi çok isterdim. Belki bir gün olur, neden olmasın.

    ReplyDelete
  2. Kensington da oturdugum donem boyunca gitmeyi en cok sevdigim yerdi Nothinghill.Kele ordaki nandos yokmuydu,nedense sosu bile hep farkli gelirdi bize ...

    Super oluyor,hep Londradan bahset sen bize.Ozlem gideriyorum bende

    ReplyDelete
  3. Sevgili Fuat Bey,en yakin zamanda bir tarif paylasmak uzere size mail atabilirim.Tsekkurler...

    hOsgeldin aysekiz,neden olmasin ki,cok istersen bu sokaklarda snede kayboluyor olabilirsin.

    hosgeldin peri tozu,ne guzel,seckin bir bolgede yasamissin..nandos'u bende seviyorum vegeteryan olmama ragmen,londrayi ben gordukce hep paylasacagim..

    sevgiler,iyi bayramlar..

    ReplyDelete
  4. En yeni fotograflarla :) O en ustteki evin en sevdigim yeri gorunmemis ama :( Cicek dolu ya orasi bayiliyorum! Benim yerime git bir dahaki sefere :)

    Nando's artik Istanbul'da da var ama tadi ayni degil :(

    ReplyDelete