09 May, 2012

Krem Peynir ve ispanakla doldurulmus iri mantarlar



Benim son gunlerde yemekten cok keyif aldigim bir sey bu.Ang'in,sanki artik bana ozel,cenem dursun diye yaptigi  bir baslangic yemegi...En sevdigim seylerin bir aradaki muhtesem uyumu,yeme de yaninda yat.Yanina taze ekmek ve de bir kadeh beyaz sarap,aksam yemeginiz,ya da oglen,cozulmustur en guzel sekilde...

Fotograflari,adim adim koymaya calistim ki,goz karari olcu ve adam akilli tarif vermeden anlatabileyim diye.Hani en azindan fikir edinirsiniz belki.Ang yapti,ben fotografladim is yerinde,gordugum kadari ile anlatmaya calisicagim...


  • 6 adet iri mantar(saplarini cikarin,ama atmayin,mini mini dograyin)
  • arzu edene 1 dis sarimsak
  • 1 avuc ispanak,sicak su ile oldurulmus,suyu iyice suzulmus
  • bu karima yetecek kadar  krem peynir
  • 1 adet sogan,ince dogranmis
  • tuz,karabiber
  • uzerine serpmek icin ekmek ufalamasi (bayatlamis,kurumus ekmegin iyice rendelenmis hali-bizim dukkanda hicbirsey israf olmaz,musteri ac gozluk etmezse)
  • et yiyenler icin iyice izgaralanmis ve ince ince kiyilmis,kurumus bacon parcalari (Domuz eti yemeyenler icin pastirma ayni sekilde yapilip kullanilabilir)
Ilk fotografta,ic harcini gormektesiniz.Ince ince kiyilmis mantar saplari,ispanak,tuz karabiber,sogan,sarimsagin krem peynir ile birlesmesi.

Sarimsagi cok sevmeyen ben,yakistiriyorum bu tarife azicik,tadinda,cokca hissedilmeyen sarimsagi.




Mantarlar,10 dk kadar doldurulmadan firina verilir.Sonra icleri doldurulur ve 10 dk daha firina verilir.


Mantarlar,firindan ciktiktan sonraki fotograf ustteki.


Isterseniz pastirma ya da kitir kitir bacon parcalari konar doldurulmus mantar ustune.

En son da ekmek kirintilari.



Ekmek kirintilari  kizarana kadar tekrardan firina verilir ve sonrasinda afiyetle yenilir.Cok zengin bir tad bu,yogun,hani iki tane de yense,tatmin eden.(benim gibi surekli aclari az sureligine tatmin eden tabii)


Bu kadar basit iste boyle leziz bir tad.(kombin diyesim geliyor nedense):)

Biz mantarlari yikamiyoruz.Pistikten  sonra mantarlarin altindan biraz su cikiyor ne zaman yapsak,o yuzden hemen tuketilmeli diyorum.

Ben ne zaman sirf kasar peynirle doldursam da islaklik olur mantarlarda.Eger ki buna cozum bulabilmis olan varsa paylasirsa cok seviniriz.

Super gecsin haftanizin geri kalan gunleri...

4 comments:

  1. TANIŞTIĞIMA MEMNUN OLDUM ÇOK LEZZETLİ OLMUŞ..
    BANA DA BEKLERİM..

    ReplyDelete
  2. Nefis görünüyor bunlar adaşım, muhakkak deneyeceğim. Paraşüt macerana da bayıldım, iyi ki yapmışsın, tebrikler ve nicelerine!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sibel'cim hosgeldin..seni grunce pek sevindirik oluyorum nedense..Umarim begenirsin,ve dedigin gibi umarim benim icin de nice dalislar olur:) sevgiler

      Delete