22 November, 2012

Zencefilli,limonlu cay

Cok sukur acabildim sayfami.Az once bir guzel bir dolu kelime doktum,bir baktim hicbirsey cikmamis,sadece fotograf var,telefondan yuklenmis.Tamamen tembellik aslinda sebebi bu yavasligin,cunku fotograflar cogunlukla telefonla cekip,blogu da ordan yazmaya calisiyorum ama beceremiyorum kimi zaman.En iyisi,sinirlendikten ve yapicagim temizligi birazcik erteledikten sonra bilgisayari karsima alip,koltuga kurulmak oldu.Oyle guzel ki su an,yanliz olmak ve kucagimda bilgisayarla oturup,yazmak,en basitinden paylasmak.Dinleniyorum sanki,sadece tuslarin sesi ve de ekran.Sanirim ben bu sekilde beynimi bosaltiyorum cogu zaman,ya burda sizlere yazarak ya da cok sevdiklerimi okuyup,IG'de sevdiklerime bakinarak.Oyle ki,bugun duragimi kacirdim son gunlerde takintisi oldugum blogu okurken,gecmisim 2 durak.Hos iyi bir yuruyus oldu,bugunlerde cikolatadan elimi cekemiyorum nedense,yaniversin kaloriler mumkun oldugunca.

Karsinizda ilk defa denedigim zencefil cayi var,ilk defa derken,taze olarak yaptigim.Aslinda zencefil baska bir yemekte kullanilmak uzere alinmisti ama kullanilmayinca bana kaldi ve hasta hissettigim haftasonunda cayini yapmak sart oldu.

Malzemeleri asagidaki fotografta gordugunuz uzere.Kullandiginiz malzeme tamamen sizin damak tadiniza kalmis,ben butun bir zencefil koku,tam limon ve 3 ymk kasigi bal kullandim ki,buna ragmen oldukca sert oldu bana gore zencefilin tai,buram buram icimi yapkti diyebilirim,ama ertesi gune turp gibiydim:)

Zencefili 2 fincan suda ister 10 dk,daha yogun olsun isterseniz 20 dk kaynatiktan sonra limon ve balinizi katip,afiyetle icin sifa niyetine.

Sonbahara cok yakisan bir cay oldu kendisi.Faydalari da oku oku bitmedi.Hepsi aklinizda kalmazda sadece soguk alginligina cok iyi oldugunu bilseniz yeter sanirim,zira ben oyle yapicam:)




Mis gibi ic isitan,hatta ic yakan bir ev cayi,hele fokur fokur kaynayip da kokulari eve yaymasi pek guzel:)

Demlik severim ben,bunu Londra'ya geri donmeden once Bostanci pazarindan almistim,kalpli diye,ustu kirildi sanirim,yok ortalarda.

Yeni yil dilegim,kirmizi-beyaz puantiyeli demlik:) Angie,SANTA getirir belki diyor:)




Saka bir yana,yeni yilin neredeyse dibimizde olduguna inanamiyorum,simdiden surekli calan Noel sarkilarindan biktim is yerinde desem huysuzluk mu etmis olurum?Her yer suslendi bile.Civil civil ortalik.

Bende ilk kez programliyim bu sene,hediyeler alindi,paketlemesi kaldi,yeni yil gecesi icin rezervasyonumuz yapildi,geleneksel Ocak ayi Istanbul bileti de alindi,heyecanla beklemek kaldi bana.Yilin en yogun doneminde,gunler su gibi akiyor simdilerde.

Guzelliklerle gelsin Cuma ve haftasonu,keyifle kalin.

6 comments:

  1. Canim sifa olsun hayirli aksamlar bende cok severim zencefil cayini .

    ReplyDelete
    Replies
    1. GUlcan'cim cok saol,daha cok ya picas bende:)

      Delete
  2. Favori çayım,mükemmel lezzet! afiyet olsun...
    Tabi ben bu çayı biraz abartıyorum :) benim malzemeler: Zencefil ( toz olursa 1 çay kaşığı, taze olursa rendeliyorum tabi küçük bir parça) limon dilimleri, bal , çok az karabiber,bir tutam ıhlamur, bir parça tarçın... E daha ne olsun:) Afiyet olsun :) Hiiiiç hasta olmuyorum bu çay sayesinde:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hully,supersin,bir dahakine aynen uygulayacagim,sevgiler.

      Delete
  3. Ne hoş bundan ben de deneyeceğimmmmm :)

    ReplyDelete
  4. Leyla'cim eksik etme mutfagindan demek istiyorum,afiyet olsun simdiden

    ReplyDelete