12 January, 2013

Lulu'cumdan Limonlu Kek



Yilin ilk tarifi,cok ama cok uzun zamandir paylasilmayi bekleyen,benim cok severek yedigim,Lulu'nun zevkle sattigi,harika yorumlar aldigi Limonlu Kek.Tatli bir tarifle baslarsam yilim belki cok tatli gecer diye hayal etmek istiyorum aslinda ama bunun cok da mumkun olmadigini gayet iyi biliyorum,Ne de olsa hayat,hem eksi,hem tatli,cok sevdigim bu kek gibi.Kimi zaman nemli,kimi zaman kuru:) Bu kek tam kivaminda,olmasi gerektigi gibi,enfes kokulu.Narenciyeli tatlari cok sevenlere denemelerini tavsiye etmek isterim.

Orjinal tarif,burdan. Limonlu Kek diyince akla gelen bu kek olmali artik:)

Fotograflar is yerinde iphone ile cekildi,cok muhtesem degiller ne yazik ki ama paylasmak icin daha fazla bekleyemez ve daha fazla bu keki tuketemezdim,anlayisiniza siginiyorum:)




malzemeler:


  • 225 g yumusak tuzsuz tereyagi
  • 225 g toz seker
  • 4 yumurta
  • 1 limonun rendelenmis kabugu
  • 225 g kendi kendine kabaran un,yoksa 1 tatli kasigi katilmis normal un
  • uzeri icin 1,5 limonun suyu ve 85 g toz seker
yapilisi:

  • Firini 180 derecede onceden isitmaya baslayin
  • Tereyagini,sekerle kremalasana kadar cirpin ve  tker teker yumurtalari ekleyin,yavas yavas cirpmaya devam edin.Unu ve en sonunda limon kabugu rendesini katin.Iyice karistirip, 8X12 lik dikdortgen kek kabina  yagli kagit serip,karisimi dokun,uzerini kasikla duzeltin.
  • 45-50 dk,bicaginiz temiz cikana kadar pisirin.
  • Kek sogurken,uzerine dokmek icin seker ve 1,5 limonun suyunu karistirarak,serbetinizi yapin
  • Keki sis veya bicakla delin ve serbeti uzerine dokun.Serbetin sekerleri uzerini kitir kitir yapicak ve de icini mis gibi nemlendirip,limon tadini yogunlastiricak.3-4 gun kapali kutuda taptaze saklayabilir,1 ay da dondurabilirsiniz.
Hic pisman olmayacaksiniz bu tarifi denerken,su anda yazarken bile agzim sulaniyor,keske olsaydi diye.

Birazdan mis gibi temizledigim evimden,40 yasini kutlayacak seker bir kadinin dogum gunu partisi icin kanepe,sandwich, hazirlamak uzere cikacagim,halbuki hic cikasim yok:)

"oyle ucsuz bucaksizsin ki,kiyiya yaklasan gemilerin direkleri gorunmuyor.Sen SIMDIKI ZAMANSIN,simdiki mukemmel zaman,icinden cumleler geciyor.Seviyorum Seni" en sevdigim cumleler oldu Baris Bicakci'nin,Bir sure Yere Parallel gittikten sonra adli oykude.Yilin biten ikinci kitabi,Istanbul'dan donene kadar birsey okuyabilcegimi sanmiyorum acikcasi.

Sevdiginiz cumlelerle dolu,en sevdiginiz kek kokusunda ve tadinda gecsin haftasonunun geri kalani.Iyi olun:)

4 comments:

  1. ayy en başarısız olduğum şey kekler :)
    hiç kabarmıyor, el alışkanlığı mı gerekiyo anlamıyorum ki.
    afiyet olsun size tatlım :)

    ReplyDelete
  2. Hosgeldin MErve:) El aliskanligi ve Kimi tarif cuk diye tutuyor.Ben bir de keke katilan enerjiye inaniyorum,sinirli,mutsuz olunca benimkiler cok kotu oluyor,keklerin de heyecana ihtiyaci var sanirim:)

    ReplyDelete
  3. Canim ellerine saglik afiyetler olsun

    ReplyDelete