04 March, 2014

Chicken Stragonof-Kremali mantarli tavuk



Bu yemegi ilk kez arkadasimin evinde yedim.Hatta esi,bu tarifte ne kadar usta oldugunu soyleyince ben acikcasi inanmadim,yok dedim onlarin yemek zevkleri bize pek uymaz(bu karara da FB'da gormus oldugum fotograflardan dolayi vardim ben),muhtemelen doymadan kalkariz,begenmeyiz falan.Yemek konusunda hayal kirikligina ugramayi sevmeyen insanlar icin,birinin evine ilk kez gitmek gerebiliyor oncesinden.Maksat muhabbet tabii,hicbirimiz gurme degiliz ama doymayi,yemekten,sofradan memnun kalkmayi cok seviyorum.

Bu duygularla gidip,inanilmaz guzel duygularla kalktim sofradan,her zamanki sahane,eglenceli muhabbet bir yana,yemek,bu yemek unutulmayacak anilarim,tadlarim arasina girdi bile.Oyle ki,bu sene ki tarif deneme listemde olmamasina ragmen,cok sevdiklerime,cok sevdigim tarifi dun aksam yapiverdim.Fotograflar darman dagan bu sefer,cunku oturup da rahat rahat fotograflayamadim,cunku sevdiklerimle sohbete ve yemege dalmak istedim bir an once:)

Tarid goodtoknow.com'dan.Orjinal tarif aslinda Rusya'danmis ve daha eti ile yapilirmis ama Brezilya'ya 19.yy zamaninda seyahatte bulunmus ve kalis o kalis.Bize yapan arkadasim Brezilyali idi.Bende aynen olsun diye internette Brezilya versiyonunu aradim.Brezilya'da yukarida gordugunuzden daha da ince cips ile servis ediliyormus.Nasil oluyorsa.Bizimkiler Sainsburrys'den:) gayet hazir. Rus arkadasim ise bu tarifi duymamis bile.



malzemeler:

  • 4 adet tavuk gogsu,derisi alinmis,kup kup dogranmis
  • 1 kasik tereyagi
  • 2 tatli kasigi siviyag
  • 1 kucuk ince dogranmis sogan
  • 150 g kucuk dogranmis mantar
  • 75 ml beyazsarap
  • 75 ml tavuk suyu(ben kullanmadim cunku mantarlarim da,tavugum da yeterince su verdi)
  • 1 tatli kasigi tam taneli hardal sosu
  • 150 ml krema(ben eksi krema kullandim)
  • bir tutam ince dogranmis maydanoz ya da kekik
  • tuz,karabiber
yapilisi:

  • Soganlari yagda renk degistirene kadar kavurun.Tavuklari ekleyip 5-7 dk daha kavurmaya devam edin.
  • Mantarlari ekleyin,yumusayip,suyunu cekene kadar pisirin.
  • sarapi katin,5 dk kaynatin.Hala yeterince sulu gozukuyorsa benimki gibi,tavuk suyunu katmayin,hardali ve kremayi ekleyip kaynamaya getirin,tuz,biber,maydonoz serpin ve hemen pilav ya da noodle ile servis yapin.Afiyet ile paylasin:)
Annemin yaptigi domates ve biberli(yazlik bahcesinden) sosdan sehriye corbasi yaptim baslangic icin ve de salata.Pidem taptazecikti.Uzerine Sibel'imden gelen dibek kahvesi,yanina da cekme kahveli helva.Bu da kesmeyince Serap'cimin getirdigi cikolatalar ve earl grey.Bu aralar tatliya doyamayan bir bunyem var sanirim.

Bazi insanlar icin hergun yemek pisirebilirim, cunku yanlarinda yedigim yemek sadece ekmek bile olsa daha da zevkli.Cok sukur varliklarina.

Bu arada ortum benim kundakligimmis,uzerinde sandik lekesi bile var.Annem sadece bana islemis:) YAPRAK ASKIMIN NERDEN GELDIGI BELLI OLDU.kundaktan.Bir uzunca da parcasi varki onu da ekmek sepetime serdim:0) Icimdeki ortu,mutfak esyasi aski bambaska. Kalpli salata kabim(3 boy) Sainsburrys'den,indirimdeyken almadan edemedim,yemek takimi Argos'dan 16 parca £11 a alinmisti bir kac yil once:)  Peceteler Tiger'dan,diger salata kasesi eski patronum Natalie'den.Cok asortik yemek bloguyum ya belki merak edersiniz diye belirtmeden gecemedim;)

Kul kurar,kader gulermis cinsinden gunler yasiyacagim bir sure sanirim.Tam bi adim ileri gidicekken,2 adim geriye gidecegim sanki.Tum pozitifligimle bu gunleri de alnimin aki ile atlatmak istiyorum,en cabugundan.

Hepinize sahane bir mart ayi diliyorum,bereketli,ask dolu,dostluk dolu.

3 comments:

  1. benim gibi tembeller anca bakar ve olsa da yesek der:)

    ReplyDelete
  2. super:) ama bir kac tip vereyimmi??genelde kibrit copu denilen tipde patates ile servis yapiyoruz, sadece brezilya degil latin amerikada oldukca bilinen bir tarif.yanina mutlaka palta ( avocada) ve caramelize edilmis sogan olur:))ve sanirim bulamadigi icin arkadasin maydanoz kullanmis ama gercekte cilentro ( kisnis galiba turkcesi tam bilmiyorum:)) konur ustune... :))

    ReplyDelete
  3. Deli Anne'cim her tembelin kolaylikla yapabilcegi bir tarif bu:)

    Selam Tijen'cim hosgeldin.Belki onlarin koyunde o sekilde yapilmiyordu bilemiyorum ki,cunku avakado bulunmayacak gibi degil.Keske olsaydi yanina,cok severim:) Benim kullandigimdan daha ince cips ve patates kizartmasini dusunemiyorum,ozel makineler var sanirim:)sevgiyle kal,xxx

    ReplyDelete