09 August, 2015

Richmond Park



Yıllardır Richmond'a gider geliriz arada,nehir kenarına yürüyüşe bir türlü bu meşhur parkı görmek nasip olmamıştı.


Göz -Gönül açan IG sayesinde görmediğimi fark ettim,çünkü o fotolarda geyikler vardı ve ben geyik görmemiştim.Ben yıllarca,bir şekilde Richmond'daki yeşilliğin bir nevi orası olduğunu sanmıştım.O meşhur Richmond Park ile sadece isim benzerliği var herhalde diyordum,ne bileyim! 


Araba ile bize 1 saat mesafe,daha önce hiç gitmediğim yollardan geçtim bir süre sonra ki hani cidden dedim buraların benim bildiğim Richmond ile alakası yok( burası ile ilgili yazı vardır blogda).


Velhasıl posta kodunu girmişiz navigatöre,onu dinleyerek gidiyoruz,yaklaştığımızı fark ettik,sanki Afrika'ya geldik,safari yapıyoruz asfalt yolda(resmen yol,arabalar HIZLA gidiyor), bir baktık solda geyikler,takılıyorlar:) şaka gibi...


Bu arada navigatörü dinlemeyi bıraktık,başka yerde belki yokturlar diye hemen ilk park yerine girdik,arabayla yürüyüş yolu olduğunu fark etmiştik.(bu mesafeye rağmen,geyik gördüm demeye çekiniyorum)


Yaklaşabileceğimiz kadar yaklaştık,Iphone'dan bu kadar gözüküyor.Buna rağmen hayatımda gördüğüm en güzel manzaralardan birisi idi.Arada çit yok,cam yok,kendi hallerinde mutlu mutlu yaşıyorlar.


Geyiklerden sonra yürüdük yürüyebildiğimiz kadar,açık alan,daha önce gittiğim parklara hiç benzemiyor.1.Charles 17.yy'da açmış bu Londra'nın 8 Parkı'ndan en büyüğü!


Şimdilerde Doğal Hayat Rezerve'si.Geyikler dışında görülebilecek nice canlı var.



Biz yukarlara doğru yürüdük,fotoğraflarda gördüğünüz gördüklerimdi.Daha derinlere gitseydik daha görmeye değer nice yer var diyor haritalar.

Insan bu parkları ne kadar gezse de bitiremiyor bu şehirde sanki,hep yarım kalmış bir iş oluyor:(



Ne kadar şanşlı olduğumuza inanamıyorum bu şehirde bazen! Kimi zaman bir Gökdelen tepesinde,kimi zaman geyiklere  yakın yürüyüş,tilkilere otobüs durağına gidiş,parklarda bir dolu kuş,kimisi papağanımsı açık yeşil....

Yürekten diliyorum,Istanbul'un başına! Hepimiz şehir hayatının sıkıntısını,pisliğini,kalabalığını,pahalılığını yaşıyoruz yaşam şartlarımızdan  dolayı,herşeye rağmen Londra yaşanacak şehir,nefes aldıran şehir.

Mutlu bir hafta diliyorum :)

2 comments:

  1. evet şanslıymışsınız, herşeyle iç içe bir şehir burası.. istanbul yaşanır yer olmaktan çıktı..

    ReplyDelete
  2. sOrma MErve,IStanbul'a her geldiğimde binalar Üstüme Üstüme geliyor sanki

    ReplyDelete