08 March, 2016

Karidesli Çin makarnası



Yine bir Joe Wicks tarifi.Daha önce denediğim Çin makarnalarının neredeyse aynısı fakat biz farklı versiyonunu denedik.Çin makarnası yerine,spiral şeklinde kabak kullandık:)

Bu sene spiral makineleri ile çekilmiş sebzeler her yerde.Bizim menüde de,kabaklı,havuçlu bolonez soslu makarna olmayan makarna var mesela.Karbonhidratı,gluteni tüketmek istemeyenler için gayet sağlıklı bir alternatif.Öyle ki insan makarnayı aramıyor sanki;) Bir makarna aşığı böyle diyebiliyorsa arkadaşlar,herkes sebze makarnayı hayatına rahatlıkla sokabilir.

Bir dahaki sefere spiral sebze kesiciyi de paylaşacağım sizinle,söz:) Daha kalın geniş makarna yiyebilirim derseniz patates soyucu da ucuz ve pratik bir seçenek.Kabakları gayet rahat,ince doğruyor.


Yine yeniden yapacağım Çin makarnası malzemelerini aynen yazıyorum,eğer makarna yerine kabak kullanmak isterseniz 4 kabağı ince ince doğrayın.

-yrm yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
-3 adet taze soğan
-1 diş sarımsak
-200 g karides
-50 g mange tout fasulye ya da yeşil fasulye
-3 bebek mısır
-4 adet brokoli(minik ağaçcık halinde,bütün değil)
-200 g Çin makarnası (Noodle)
-2 ymk kaşığı soya sosu
-1 ymk kaşığı balık sosu(biz kullanmadık)


Yağı eritip,taze soğanı,sarımsağı 1 dk kavurun,karidesleri katıp 2 dk daha kavurup diğer sebzeleri (kullanıyorsanız Noodleları) 2 ymk kaşığı su ile ekleyin ve hafif buharda pişirmeye bırakın.

Eğer Noodle kıllanıyorsanız,direkt tavaya atılan,hemen pişen noodlelardan kullanın diyor Joe.Kabak makarnası kullananlar,diğer malzemelerle aynı anda katıp,kavurup,buharda pişirmeye bırakabilir.Çok pişirmeyin ki vitaminler kaçmasın:)


Sağlıklı,hafif günler dilerim❤️

2 comments: