17 October, 2016

Holt❤️

Daha ilk gidişte aşık olduğum kasabalar var.Holt da bunlardan biri.Rye'a benzettiğimden belki gönül bağım var kendisine.


Geçen yıl gelmiş,hazırlıksız yakalandığımız için yağmurluk,kalın kazak,çorap vs almak için internette,Mountain Warehouse'un adresini bulduğumuz yerdi.İhtiyaçtan sebep keşfettik Holt'u.


Bu gelişte de iki kez uğradık.Artık kasabımız gibi gördüğümüz kasaptan et almak için bir de benim aklımda kalmış çay odasında keyif yapmak için:) Evrenin bir zamanlaması var demiştim di mi?


Küçücük dükkanları,evleri,sokakları var Holt'un.Fırınları,bağımsız kafeleri,bizim eski manava benzeyen,iki kadının işlettiği manavı,çapkın bakışlı genç kasabı,eskicileri.


Tanıdık,zincir isimlere rastlamadık,bu yüzden hep özel;başka...



İnsanlar köpeklilere-hele ki köpeğiniz pek bir şirinse,uluorta kapüşonlu üstü ile salınıyorsa- karşı pek sempatik ve konuşkanlar.Hoş burda yürüyüştekiler de hep selam veriyor birbirine...Yaş ortalaması:emekli:)



Bu ara sokakta benim gitmek istediğim çay odası.Geleneksel "afternoon tea" de yapıyorlar...Biz kahvaltı edip,kendi ürettikleri earl grey çayından içtik.


Çay odası,kafe gördüğüm en şık yerlerden.Tabak-çanak toplama,kekler harika gözüküyordu ki yemediğime pişmanım.Servis yavaş,hoş böyle bir yerde aceleye ne hacet?


Şansımıza hava çok güzeldi.Bahçede aldık molamızı.Sahibi o minik sokaktaki tüm dükkanların sahibi imiş:)







Bu da yanlarında,çaylarını sattıkları küçük dükkanları.Sevdiğime çay almasamıydım?  Şimdi keşke daha çok bakınsaydım diyorum...Sanki tatilde bile hep acelem var!!!!


En çok sevdiğim tabak çanaktan sonra kroşe battaniyeler,her masada...Kelebekli peçeteler...

Kalbim Holt'da kaldı,çayın tadı damağımda,hayalim hep içimde en derinde!

Böyle bir yerde,üst fotodaki minik kapılı evde yaşayıp,kendi dükkanıma gitmeyi pek isterdim! :) Hayallerimiz gerçek olsun!

2 comments:

  1. Birileri hayallerimi gerçeğe dönüştürmüş :(

    Evet ben de Adatepe ye görür görmez vurulmuştum. Sormuştum bir de "bir yere aşık olunur mu" diye.
    Olunurmuş!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesinlikle asik oluyor Tulin.Ins.senin hayallerin de gercek olsun,hepimizin:)

      Delete