16 October, 2016

Okudum,bitirdim...Tavsiye ederim



Bir güne iki yazı...İçimden geliyor,engel olamıyorum a dostlar...Yağmur eşliğinde uzun,bol çamurlu yürüyüş sonrası,bacaklarımı uzatmışım,battaniye altı oturuyorum tatil evimde.Serin hava,bulutlar geziniyor,yapraklar düşüyor.Bu günü ev günü ilan ettim,bu hoş evin keyfini çıkaracağım akşam yürüyüşüne kadar.

Bu güzel kitabı @fıstıklıtombi sayesinde buldum ben.Yazar lise İngilizce öğretmenimdi...Kendisine hayrandım her yönden.Kankime haber verince,hemen aldı,okudu ve gönderdi sağolsun.

Sanırım ana karakterin alzheimer hastası olmasından bir tuhaf bağlandım bu kitaba ben ve seveceğimi okumadan bildim.Halam alzheimer hastası,o yüzden okurken kendisini de çok düşündüm.

Okuduğum ilk huzursuz roman örneği.Huysuz huzursuz ruhuma çok iyi geldi.Bu harika kurgudan dolayı öğretmenime bir kez daha hayran kaldım.

Alzheimer hastası yazarın,hastane odasında geçen konuşmaları,ses kayıtları,diğer hastalar ile ilişkileri ve sonrasında doktoru sayesinde öğrendiği,hiç de hatırlamadığı,şaşırtıcı koskocaman,dopdolu hayatı.Muhteşem bir hayat yaşayan insanın nasıl kaybolduğuna şahit oluyoruz bu kitapla.

2005 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü'ne layık görülmüş bu kitabı ben ve kankim tavsiye ediyoruz.

Unutmadan Still Alice filmini izlemediyseniz,bu vesile ile tavsiye ederim.Hepimize keyifli öğleden sonraları dilerim,@fıstıklıtombi'ye de teşekkürü bir borç bilirim:)❤️❤️❤️






Not:Kitaba dönüp baktığımda,çizdiğim,etkilendiğim cümleleri paylaşmadığımı fark ettim ve hemen ekledim...Bazı cümleler,gerçekten başka güzel...Hele şu üstteki paragraf!

2 comments:

  1. ben de alzeimer tehditi altındayım aslında. ailede var. o yüzden benim de ilgim çekti. alice de çekti, ilk fırsatta ikisine de listede tik atıla!
    iyi tatiller :*

    ReplyDelete
  2. Sevecegine eminim desem acaba cok mu iddiali olurum Seyhan'cim...ikisini de:)

    ReplyDelete