22 January, 2017

Sizi Beklerken!!!!

 Dun sabah size,ogleden sonra kardesime ve Peri'me kavusacagimi yazmistim hatirlarsaniz.Saat 11 gibi yataklarini yapiyorum,odadaki herseyi yikamis,herseyin altini supurmusum.silmisim,kiliflari gecirirken kokluyorum anneminki gibi mis kokuyorlar mi,yoksa utulesemiydim bu takimi onlar icin diye kafamda deli sorular...Fred disarda zirlaniyor,cunku yatak toplarken kapiyi yuzune kapatiyorum,kendisi yatak toplama isini oyun sandigindan beni mesgul etsin istemiyorum...Velhasil odayi hallettim,geldim telefona bakmaya bir haber var mi diye,nerdeler hani,heyecan dorukta mi?Havaalaninda resim koymuslar mi? Bakarim ki telefonda kardesimden bir sesli mesaj...Defnemin sesi,agliyor...Bizi beklemeyin,biz gelemiyoruz diyor...Sonra kardesimden bir mesaj,aglamak uzere olan ses,simdi hicbirsey aciklayamayacagim,Defne cok agliyor diyor...

Ben sok,sok.sokkkkk!!! Ilk basta saka sandim zaten.Ama aglayamiyorum,aglamadim!(nasil becerdiysem)Annem aradi,biraz anlatti sebeplerini falan.Insan sinir olmasin da ne yapsin?Bir anlik bir bilmemezlikten,durumun adam gibi aciklanilmamasindan olanlar.Annemle konusurken bencilce soyledigim sey:Defnemin dogumgunu hediyeleri cok buyuk ben nasil getiririm bunlari,cok hazirlandim vs dedim  ve orda biraz aglar gibi oldum!!!! Sanki onlar hazirlanmadi,bencilligimden tiksindim.Hem Defne cocuk,7 yillik hayatinda yasadigi ilk hayal kirikligi.Bir yandan gelecekler diyorum inaniyorum,bir yandan ya olmazsa? Kardesim gelecegini soyluyor,biletlere bakmaya valizini geri almayi beklerken baslamis.Annemle konustuktan sonra biraz daha mantikli ve pozitif dusunmeye basladim tabii ki(iyiki anneler var,iyiki herseyde bir hayr vardir sozu var) Zaten sicak bir banyonun ve mis bir kahvenin atamayacagi negatif dusunce yok!!!

Sonra telefona sarildim,cunku hala detaylari tam anlamamistim.Once Defne'me cok pozitif bir sesli mesaj attim,o arada Starbucks'ta Kucuk Bayan Sarilgan'i okuyordu Peri.Defne'cim dedim hayat bir macera,bir rollercoster,ine cika devam edecegiz maceralara.Bana gonderdigi mesajda kendisi gelecegine inanmiyordu hic...Kucucuk bir cocuk neden negatif dusunceyi bilsin.Neden???

Gelememe sebeplerine gelince arkadaslar,siz de bilin diye anlatiyorum,kucucuk bir sikinti size de yaktirmasin biletleri.Eger yesil pasaportunuz var ise,yesil pasaport sahibi esiniz yaninizda olsun olmasin,valilikten cikis icin izin mektubu almaniz gerekiyor.Artik yesil pasaport sahibi olmak cok buyuk bir ayricalik degil.Sinan,benimkilerin yaninda olmadigi icin,mektuba gerek olmadigini dusunmus.Pasaportlari yeni geldi zaten,anlayamadigim veren kurumun boyle bir durumdan kisiyi nasil haberdar etmemesi.Sonucta yesil pasaportun istenme sebebi kolaylik olsun diye.Mektubun yazilmasi da 5 dk'lik is,o kadar kolay olduguna emin ki benimkiler,Pazartesi gunu hemen halledilip,gece Londra'ya ucacaklar insanlah.Kisaca masrafli bir tatil olucak kizlarima,son anda alinan ates pahasi biletler.Biz zaten ailecek onceden iki kurus fayda saglamak icin almayalim ucuz birsey,elimizde,kalbimizde patlar💗 Hic sorun degil,gelen paraya gelsin,cok sukur sagliklari yerinde,hepimiz ailecek iyiyiz,aramizda mesafe de olsa cok sukur ki kalplerimiz cok yakin...

Eskiden olsa boyle bir durumda parca parca olmam cok uzun surerdi...Artik yasamaya alistim,olgunlastim herhalde,mutlak guce,zamanlamaya inanip,guveniyorum.Herseyde bir hayr gercekten var ve iki kiytirik sIkIntI beni hayata karsi sevgisiz,guvensiz bakmama sebep olamaz.Kul kurar,kader gulermis deyip,size hazirliklarimi gostermek istedim.



Balonlar alindi,dogumgunleri icin suslendi pencere onleri,kek yapildi ve sosunu koymamistik.Dun gelmeyeceklerini ogrenince,sosu ben yaydim ustune,yarisini bitirdik bile,Ben her oturusta iki dilim yiyorum dunden beri💗 Kalan yarisini saklama kabina koydum.yarin gece kizlar gelir gelmez yeriz😆 Hos,Kelosh'um oyle bir kek yapar ki,bulut bulut,puf puf olur,kolay kolay bayatlamaz💗




Defne'min hediyelerini gecen ay almis ve paketlemistim.Umarim begenir annesi onayli hediyelerini.


 Kis gunesinin aydinlattigi mutfagimda,cayim ocakta kaynamaya devam ederken,kuymak yemisligin agirligi ile yazdim bu yaziyi.Paylasmazsa patlayacaklardanim ben cunku.

Icimde yine ayni heyecan ile bekliyorum kizcelerimi,Pazartesi olsun,cabuk gelsin diye hic boyle beklememistim.Allah sevdiklerimize hayirlisi ile kavusmayi nasip etsin,iyi olalim,iyi bakip,iyi gorelim dilerim....Hos kalin.Iyi Pazarlar!

2 comments:

  1. Geç olsun da güç olmasın diyelim Sibelcim. Hayırlısıyla gelirler inşallah. Ülkede her şey sıkıntı işte. Sabiha Gökçen'deki uzayıp giden sıraları bir görsen, hangi yüzyılda yaşadığımızı bir kez daha düşünürsün. Ama yapacak bir şey yok. Sahiden negatif düşününce bir sürü ters şey daha oluyor. İyisi mi sağlık olsun da gerisi kolay.
    Öperim seni çok

    ReplyDelete