26 February, 2017

SuzanSuzi yogurtlarinda ikinci deneme


Selam dostlar.Gecen Sali ikinci denememi gerceklestirdim SuzanSuzi yogurtlarimda.Bu sefer yukarida gordugunuz,yogurdunu cok sevdigim markanin sutunu kullandim ve sutu tasirdim.Telefonda anneme sordum,olur dedi,bir zarar gelmez tasmis sute yogurt yapmaktan.


Yine ilk seferki yontemi kullandim,selpak ve strec film ile kapatip,beklettim.


Bu kavanozdaki biraz sulu oldu.


Bu ise tam kivaminda.


Tadlarini cok severek tuketsem de uzama var benim yogurtlarimda arkadaslar,sanki krema gibi.Ilk tadina baktigimda da,bir hafta sonra yedigimde de var o uzama.Yeliz,kendisininkinde de oldugunu,komsularin el alisinca uzamanin gececegini soyledigini anlatti gecen gun.Siz ne diyorsunuz?Neden oluyor,caresi nedir?



Tadlarina bayildim,nefis ve hic tuz eklemedim,o tuzsuzluk beni rahatsiz etmiyor artik.

3.denememi,Gamzenin ve @benonunblogu'nun tavsiye ettigi sekilde deneyip(firin icinde,uzerini kapatmadan bekletmek),yine paylasacagim,belki o zaman uzamasina da bir care bulmus olurum,anlatirim.

Hepimize yogurt ferahliginda bir hafta diliyorum.💗

2 comments:

  1. Yogurt konusunda ben de cok basarılı olamadım henüz. Arya için mayalıyorum ek gıdaya gectiginden beri.
    Uzama zamanla geçiyormuş evet, nedeni ise hazır market yoğurtlarını maya olarak kullanmamız. Güzel ev yoğurdu yapan birinden almak lazım, ben Türkiye'den kuru maya getirdim. Güzel olursa yogurttan sana da mayalık veririm ❤

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selam Famuk'cum.Hic dusunmedim hazir yogurtttan olabilcegini acikcasi,cok mantikli.Ok denerim seninki tutunca canim.optum cok

      Delete