04 September, 2017

Malvern'den Cotswolds'a 2:Stratford Upon Avon


Gecen baharda,Ig'de buraya ait o kadar sahane fotograflar gordum ki,ille de gidecegim dedim.Mesafeyi dusununce,gunu birlik Londra'dan gidip gelmenin fazla yorucu oldugunu dusundugumuzden,o zaman karar verdik ki,burayi ve Cotswolds'u bir sekilde birlestirebilecegimiz bir destinasyon bulalim.Sansimiza Malvern cikti ikisinin tam ortasinda😃

Malvern'e vardigimizda, ertesi gun Cotswolds'u,donuste de S.U.A'u yapalim diye dusunduk ki sacmalamisiz,neyseki ampul tam zamaninda yanmis kafamda da,plani tam tersi olarak uygulamisiz.

Velhasil tepe tirmanisindan sonra istikamet S.U.A olarak karar verildi.

Neden? Cunku burasi Shakespeare'in kasabasi.dogdugu yer,esinin evi (Anne Hathaway's Cottage), Tudor donemine ilgi duyanlar icin Tudor World'un yer aldigi bir ortacag kasabasi.(tabii ne kadar ortacaglik kalabildiyse)

Tudor World

Ben bu bahsettigim yerlerin hicbirisine girmedim,sevdiklerimi disarda birakip da tek basima giresim gelmedi.Zaten delice Shakespeare hayrani da degilim,o kadar verecegim giris parasina Londra'da Shakespeare Globe'da bir oyun izlemeyi tercih ederim diye dusundum.






isimler hep Shakespeare'in karakterleri





Ben cadde uzerinde uzunca yuruyusler yaptiktan sonra,nehir kenarinda oturup insan izlemeyi tercih ettim.Cuma gunu olmasina ragmen oldukca kalabalikti.






en sevdigim pencere onu detaylari




Bu tatli kitapcidan kitap almadan edemedim,agaclarla ilgili bir kitap buldum £8'a.niye acele ettiysem,daha ucuzunu daha sonraki gezimde bulacagimi bilemezdim tabii ki.Hos, kulaginda isitme cihazi ile aradigim kitabi bulmama yardimci olan tonton amca cok sekerdi.



Royal Shakespeare Company



Tiyatronun en eski bolumu


Bu sehirimsi kasabada hersey Shakespeare,her yer tiyatro oyunu dolu.


Dondurmacinin orjinalligi

Burdaki konuskan hanimdan,yine £8'a ne zamandir almak istedigim beyaz kot ceketi bulabildim,ikinci el.Kendisi ayni zamanda cocuk yelekleri ve patikleri oruyor.

Agac dallarinin bu sekilde kemer olusturmasini cok seviyorum.

Holy Trinity Church
Burasi da Shakespeare'in mezarinin bulundugu kilise.Ben mezari disarda bulucam diye,tum mezarlarin adlarini okumaya calistim ama bulamadim tabii ki.Benim ampul yine en azindan gec de olsa yandi kafamda ve google'a sordum ki,mezar icerdeymis.Icerde de nikah oldugundan giremedim tabii ki.Neyseki kapida not vardi,yoksa girip nikahi bolup,gelin ve damada kalp krizi gecirtebilirdim.

Shakespeare'e ve eserlerine tutku ile bagli olanlarin,tiyatroyu bir baska ask ile sevenlerin gormesini tavsiye edebilecegim bir yer kesinlikle.Iyi ki gitmisim,gormusum en azindan Shakespeare'e dair birseyler ogrenmis oldum.Insan yy'lar once burdan onun gibi birisinin gectigini dusununce,yaptiklarinin hala zevkle okundugunu,izlendigini gorunce bir hos oluyor sanki.

Mutlu Pazartesi olsun.

2 comments:

  1. Bir kasabayı bir yazara adamak... bizde yaşadığı ev müze olmuşsa şükrediyoruz. Hoş onların bazılarıda ziyaretçi azlığından kapanıyor :(

    Tiyatro salonu muhteşem... Teşekkürler.

    ReplyDelete
  2. kesinlikle harika degil mi?Shakespeare'i daha iyi tanimak icin guzel bir firsat buraya gelmek edebiyatcilar icin diye dusunuyorum.sevgiler

    ReplyDelete